Moder Jord

Att vara miljömedveten är viktigt och de kemiska produkter som finns i dagens färghandel är betydligt mer kontrollerade än de var förr i tiden. Produkterna har utvecklats och det finns regler och föreskrifter för både hantering och innehåll. Vi följer naturligtvis de lagar som gäller. Vi säljer färg med både svanen, astma och allergiförbundet samt Ecolabel  som är tre starka kvalitets- och miljömärken.

Vi blir extra glada och stolta att sälja tapeter från Sandberg Wallpaper, som är designade och tillverkade i Sverige. De värnar om miljön genom att ta avstånd från alla potentiellt miljöfarliga eller allergena ingredienser i tillverkningen. Genom att enbart använda tillverkningsmetoder och insatsvaror som är försvarbara ur miljöhänseende skapar de produkter som är fria från mjukgörare och flourkarboner, PVC och andra klorerade plaster. Hela färgsystemet är vattenbaserat. Även Eco- & Boråstapeter som är vår största tapetleverantör är tillverkade och designade i Sverige, det gillar vi!

Inga kemikalier i avloppet!
Tänk på naturen och häll inte ut överbliven färg eller lösningsmedel i avloppet, det är onödigt och dumt, lämna dem till närmsta miljöstation istället.