Vilka är vi?

Berättelsen om Wallgårds

Vilka är vi?

Berättelsen om Wallgårds

Hem /

Om oss

En modern färgbutik från en klassisk tid

Hur allt började

Olof Wallgård hette mannen som 1934 startade upp Wallgårds färghandel. Butiken var till en början placerad i centrala Kristianstad och förutom färg och tapeter tillhandahölls tvättmedel och allehanda kemikalier. Olof hade gott om idéer och tillverkade sin egen möbelpolish som han sedan sålde i lösvikt. Till och med ett litet parfymeri fanns att tillgå i det lilla utrymmet på 50 kvadratmeter. Den begränsade ytan växte en smula när grannlokalen, Gamla Bageriet, omvandlades till tapetavdelning men var fortfarande en betydligt mindre lokal än den vi har idag.

Jespers far, Pelle Ström, var bara 14 år gammal när han började som springpojke på Wallgårds och har sedan 1985 ägt och drivit Wallgårds tills Jesper tog över och han har tagit Wallgårds till det varumärke det är idag med sina visioner och storslagna planer.

År 2000 flyttade vi till Mästerbonggatan 4 och idag drivs Wallgårds av Jesper Ström och Mats Hansson.

Vi fortsätter växa

Vi har expanderat mycket de senaste åren och även om vi inte längre säljer tvättmedel så har vi det mesta inom färg, tapet, golv, solskydd och även grillar. Som en färghandel i tiden vill vi kunna erbjuda dig mer än bara produkter för golv,väggar, tak och hem, vi vill även kunna ge dig stöd och inspiration, konkreta råd och handfasta tips. 

Fråga gärna oss om allt möjligt, vi har ett brett utbud och ett stort nätverk.